Sočne juneće šnicle

Za današni ručak spremite sočne uneće šnicle sa suvim mesom, umotane, pržene i zapečene. Sastojci: 100 ml mlijeka 10 komada čačkalica 100 mL pavlake za kuvanje 10 komada manjih junećih šnicli 50 ml vode 10 komad/komada komadića domaćeg sušenog mesa ( vrat, pečenica ) 150 ml ulja

Priprema: Svaku šniclu izlupati, pa ako je potrebno posuti sa malo suvog začina. Posuti sa malo bibera. Staviti na svaku komadić suvog mesa i uviti. Probosti svaku čačkalicama. Zagrijati ulje pa staviti rolnice. Peći sa svake strane po 5 minuta. Uključiti rernu da se zagrije na 200 stepeni. Poslagati rolnice u vatrostalnu posudu pa ih preliti vodom. Pomiješati neutralnu pavlaku i mlijeko pa preliti preko rolnica. Staviti da se peku sat vremena. U toku pečenja okrenuti rolnice, da bi i gornja strana bila u saftu. Pečenim rolnicama izvući čačkalice. Pečene rolnice poslužiti tople, prelivene saftom od pečenja.

Related posts