Sočna, hrskava i super zdrava – ovo je pizza o kojoj bruji cijeli svijet!

TAJNA je u… karfiolu! Odnosno u hrskavoj korici i “tijestu” u kojem nema grama brašna već samo svježe naribani karfiol i malo “veze” da ga poveže.

Ako ste se dosad bojali pizze zbog glutena, bijelog brašna, kalorija – onda je ovaj recept baš za vas! S namirnicama se naravno uvijek možete poigrati po svom, ali znajte da ova vegetarijanska varijacija koju vam predstavljamo cijela ima oko 600 kalorija, a ispast će vam dovoljno velika da vas i polovica zasiti.

Čak i ako niste miljenik vegetarijanske hrane, ali želite jesti zdravije, želite uživati u omiljenim okusima bez grižnje savjesti – ova je pizza pun pogodak. Ako baš želite, slobodno dodajte i malo mesa – šunke s manje udjela masnoća i već nakon prvog kušanja naviknut ćete se i na malo neuobičajen okus “tijesta”. Ali kada vam počne sočno hrskati u ustima shvatit ćete zašto o ovoj hrskavoj pizzi bruji cijeli svijet.

Sastojci:

polovica karfiola prosječne veličine
1 jaje, smućkano
1 pariranje mozzarele sitnije narezane
2 velike žlice ribanog parmezana
žličica morske sol
malo crnog papra
malo umaka od rajčice
dvije šake cherry rajčica prerezanih na pola
2 češnja češnjaka – narezana na tanke ploške
malo mljevene crvene papričice
listovi svježeg bosiljka
origano prema želji

Priprema:

Naribajte pola karfiola (potrebno je dobiti barem dvije šalice srednje veličine), potom ga premjestite u dublju posudu i stavite u mikrovalnu da se malo smekša, na 7-8 minuta, na neku srednju jačinu. Ostavite da se malo ohladi te upalite pećnicu na 220 stupnjeva.

U to vrijeme smućkajte jaje, dodajte mu sol, papar, polovicu pripremljene mozzarele te parmezan. Sve dobro promiješajte i od toga napravite podlogu za pizzu. Možete ju peći na običnom plehu obloženom papirom za pečenje, ili u plehu kojeg ste ranije lagano premazali ili posprejali sprejem protiv prianjanja.

Pecite 10 do 15 minuta dok ne pozlati, a potom izvadite pleh kako bi na pizzu stavili ostatak namirnica, osim bosiljka.

Pecite još 10 minuta i tek onda stavite listove bosiljka, da pizza izgleda još svježije i još sočnije.

Related posts