SNSD Republikom Srpskom vlada 10 godina, ali smatraju da nisu krivi za teško stanje u ovom entitetu

Ukupan dug Republike Srpske na kraju 2015. iznosio je 5,3 milijardi KM, i za prvih 6 mjeseci ove godine dodatno je povećan i premašio je zakonsku granicu od 60% BDP-a, piše Patria.

Iako je za to vrijeme ovim bh. entitetom suvereno upravljao SNSD odnosno njen lider Milorad Dodik, iz ove partije za teško ekonomsko stanje okrivljuju opozicione partije. Uz njih Dodik krivicu prebacuje i na vlasti iz Federacije BiH kao međunarodnu zajednicu…, iako niko od njih nije odlučivao o ekonomiji u Republici Srpskoj.

Analitičari podsjećaju da se vlasti u RS ponašaju kao da bh. entitetom proteklih godina nisu vladali oni, već neko treći.

– Igor Radojičić, u svim istupima nakon kandidature za gradonačelnika (Banja Luke), nastupa kao da je kandidat opozicije a ne kao lider SNSD-a, partije na višegodišnjoj vlasti u Banja Luci i najposlušniji kadar Milorada Dodika – kaže analitičar iz Banja Luke Aleksandar Trifunović.

– SDS je Boška Čeku stavio na 29. mjesto na listi za Izbore u Banja Luci. To se zove nemati zrno ambicije da osvojiš glasove, a nedajbože i izbore u Banjaluci – dodao je Trifunović.

Pirije osam godina ukupan dug Republike Srpske iznosio je 3 milijarde KM, ali je do danas udvostručen. Vlada je uz to potrošila i 1,6 milijardi maraka od privatizacije Telekoma i Naftne industrije, piše Patria.

Related posts