Slučajno ubio suprugu dok je pravila kafu

Vladan Pantović (47), poznati biznismen i lovac iz Novog Pazara, u svojoj kući u naselju Jalija slučajno je ubio suprugu Danijelu Pantović (38), majku njihovo troje djece. Prema prvim rezultatima istrage, Vladan je pokazivao lovačku pušku komšiji kada je ona iznenada opalila, a hitac malog kalibra pogodio je nesretnu ženu direktno u srce. I pored pokušaja da joj pomognu, ona je preminula na putu do bolnice.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, koju vode novopazarska policija i Više javno tužilaštvo, radi se o ubistvu iz nehata i nesretnom slučaju.

Naime, tragedija se dogodila u ponedeljak oko 22.40 kada je Vladan pozvao komšiju električara iz obližnjeg naselja Šestovo da mu popravi bojler. Kada su završili posao, dok su čekali kafu, u dnevnom boravku razgledali su Vladanovu novu pušku. Za nju je, kao i za ostalu lovačku opremu, imao urednu dozvolu. Dok je Danijela bila u kuhinji, puška je odjednom opalila.

– Metak malog kalibra pogodio ju je u grudi, iskosa kroz rebra. Vrisnula je i pala – rekao je izvor blizak istrazi. – Njen suprug i komšija brzo su je ubacili u kola i povezli u novopazarsku bolnicu. Nažalost, još na prijemnom odjeljenju konstatovano je da je mrtva i da je hitac prošao kroz srce, javljaju Novosti.

Inače, porodica Pantović važi za vrlo uglednu i poznatu u Novom Pazaru. Supružnci su imali svoju veleprodaju, a Vladan se uspiješno bavio i poljoprivredom na porodičnom imanju. Njihovi rođaci i prijatelji ističu da su živjeli u skladnom braku, da su se voljeli i poštovali i da su često putovali. Svi su u šoku posle tragedije i ističu da je sigurno u pitanju nesreća.

Udarao glavom o zid

Očajan zbog gubitka supruge i svega što se dogodilo, Vladan je počeo da zapomaže i da glavom udara u zid. Govorio je da će se ubiti. Kasnije je priveden u novopazarsku policiju gdje mu je određen 48-satno policijsko zadržavanje.

Related posts