Sladoledijada u okviru „LJETA NA SANI“

Za najmlađe Sanjane, u okviru manifestacije „Ljeto na Sani 2016“ u ponedjeljak(18.07.) će s početkom u 20.30. sati biti organizirana tradicionalna sladoledijada uz prigodan program kojeg će izvesti mališani iz Dječijeg vrtića „Krajiška radost“. Posjetioci će imati i priliku da pogledaju predstavu Besima Tufekčića-Štule, pod nazivom „Gusar u akciji“, a u muzičkom dijelu programa nastupiće bend „Božana i Keske“.

Ovogodišnja manifestacija, koje je jubilarnog karaktera, jer je dvadeseta po redu, obilovaće nizom prigodnih sadržaja kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera i trajaće do kraja mjeseca jula. Prema riječima direktora Javne ustanove „Kult media“, Fikreta Kurtovića, sam program je koncipiran na takav način da svako, uzrasta od 7 do 77 godina pronađe nešto za svoj ukus. Ovogodišnja manifestacija će trajati do kraja mjeseca.

Kulturno zabavna manifestacija „Ljeto na Sani“ organizira se u poslijeratnom periodu, a sama manifestacija posvećena je spomenu na prvo pominjanje imena „Zana“ u dokumentu ugarskog kralja Bele Četvrtog iz 1244. Godine.

Related posts