Skupština USK: Tri sjednice krajem novembra

Tokom novembra poslanici Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) trebali bi održati tri sjednice. Pauza, najviše zbog održanih lokalnih izbora u zemlji, uticala je na to da u Skupštinu bude dostavljen značajan broj materijala medu kojima su svakako najvažniji rebalans budžeta za 2016-tu, te Nacrt budžeta za nared. godinu.

Odlučeno je da se prva radna sjednica održi 23. druga 28. novembra, a u planu je i svečana sjednica u povodu 25. novembra, Dana državnosti B1H.

Tako će u posljednjoj sedmici novembra kantonalni parlamentarci imati pune ruke posla. Kolegij se saglasio s tim da se održe dvije sjedmice sa obimnim dnevnim redom. Pred poslanicima će se naći i Odluka o kratkoročnom kreditnom zaduženju već poznatom kao overdraft.Takoder na ovoj sjednici planirana su izbor i imenovanja zbog isteka mandata upravljačkim strukturama u pojedinim ustanovama i instutucijama čiji je osnivač Skupština.

Na sjednici 28.novembra od ostalih materijala,važno je spomenuti izvještaj o reviziji budžeta za 2015-tu, izvještaje o radu više kantonalnih ustanova i poduzeb, informacije o stanju u oblastima privrede, saobraćaja, socijalne zaštite…

rtvusk.ba

Related posts