Skokovi sa vodopada u Jajcu: Očekuje se 30 takmičara

Treći međunarodni takmičarski skokovi sa vodopada u Jajcu održat će se 6. avgusta, a očekuje se učešće oko 30 skakača iz Bosne i Hercegovine, ali i velikog broja evropskih zemalja.

“Očekujemo više od 30 skakača. Skakat će se u dvije discipline i to: tradicionalna lasta i slobodni stil. Ova godina će biti poznatija i interesantnija u odnosu na prethodne godine zato što su svoj dolazak potvrdili najbolji skakači iz Njemačke, Austrije”, istakao je za Anadolu Agency (AA) direktor Agencije za kulturno–povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Huso Hadžić.

Naglasio je da očekuju potvrdu i najboljeg skakača sa Kosova i iz Italije.

“Konkurencija će biti jaka. Oba stila su takmičarskog karaktera, a tri prva osvojena mjesta dobijaju novčane nagrade, pehare i diplome”, pojasnio je Hadžić.

Očekuju i veliki broj posjetilaca, a prethodne dvije godine skokove je pratilo više od 5.000 građana iz svih dijelova BiH.

“Učesnici su, prije svega, iz BiH, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Kosova, Njemačke, Italije, Danske i još očekujemo skakače i iz nekih drugih dana. Kada je u pitanju BiH imamo skakače iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Banja Luke, Bihaća”, dodao je Hadžić.

Related posts