Sinoć održana Konstituirajuća sjednica OV Bužim

Sinoć je u Vijećnici Općinskog vijeća općine Bužim održana Konstituirajuća sjednica Sedmog saziva Općinskog vijeća općine Bužim za mandatni period 2016.-2020. godina. Osim novoizabranih vijećnika i Općinskog načelnika općine Bužim Zikrije Durakovića svečanoj Konstituirajućoj sjednici prisustvovale su brojne zvanice kako iz političkog tako i kulturnog, društvenog i vjerskog života općine Bužim.

Prije samog početka sjednice dosadašnji predsjedavajući Općinskog vijeća Safet Ljubijankić pozvao je glavnog imama MIZ Bužim Mehmeda ef. Harčevića da se učenjem fatihe prisjete svih boraca-šehida 505. Vbbr. Kako je to propisano Poslovnikom Općinskog vijeća općine Bužim, konstituirajućom sjednicom je otvorio Safet Ljubijankić, predsjedavajući dosadašnjeg saziva Općinskog vijeća, da bi u nastavku u skladu sa Poslovnikom Općinskog vijeća općine Bužim predsjedavanje preuzeo Agan Elkasović kao najstariji novoizabrani vijećnik u novom sazivu do konačnog izbora i imenovanja predsjedavajućeg.

Tako je na početku sjednice izvršena verifikacija mandata vijećnika Općinskog vijeća općine Bužim koji su izabrani na Lokalnim izborima. Novoizabrani vijećnici su ovom prigodom zajedno sa Općinskim načelnikom Zikrijom Durakovićem dali svečanu izjavu.

Imenovana je Komisija za izbor i imenovanja, nakon čega se prešlo na postupak imenovanja predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg općinskog vijeća.

Općinsko vijeće je sa 11 glasova izabralo Safeta Ljubijankića (Nezavisna lista Za bolji Bužim 3) za novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća, dok je dr. Indira Bosnić (SBB) imenovana za zamjenika predsjedavajućeg. Na kraju je ostavljena mogućnost da se obrate i zvanice, predstavnici Općine Bužim na višim nivoima vlasti, ali i drugi.

Tako su se obratili zastupnik u Državnom parlamentu BiH Jasmin Emrić, zastupnici u kantonalnoj Skupštini USK-a Nisvet Jusić, Samir Veladžić i Samir Abazović, predsjednik Koordinacije boračkih udruženja na području općine Bužim Edhem Eminić, koji su u svojim obraćanjima dali punu podršku novoizabranom rukovodstvu Općinskog vijeća i Općinskom načelniku te se dali na raspolaganje da svako u skladu sa svojim mogućnostima uradi maksimum na obezbjeđivanju potrebnih sredstava i rješavanju nagomilanih problema koji muče našu općinu i njene građane.

Related posts