Serija “Igra prijestolja” trijumfirala na dodjeli Emmyja

Na svečanoj ceremoniji dodjele televizijskih nagrada Emmy, održanoj u nedjelju u Los Angelesu, najboljom dramskom serijom proglašena je Igra prijestolja.

Osim toga, Igra prijestolja dobila je nagradu i za najbolju režiju i najbolji scenarij u dramskoj seriji.

Titulu najbolje dramske glumice odnijela je Tatiana Maslany, a u muškoj kategoriji pobijedio je Rami Malek.

Osim “Igre prijestolja” drugi najveći pobjednik večeri bila je serija “The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”, koja je odnijela nagrade za najbolju seriju ograničenog trajanja, najboljeg glumca u mini-seriji ili TV filmu (Courtney B. Vance), najbolju glumicu u mini-seriji ili TV filmu (Sarah Paulson), najboljeg sporednog glumca u mini-seriji ili TV filmu (Sterling K. Brown), najbolju sporednu glumicu u mini-seriji ili TV filmu (Regina King) i najbolji scenarij u mini-seriji ili TV filmu za epizodu “Marcia, Marcia, Marcia”.

Najboljom humorističnom serijom proglašena je serija “Veep”, dok su nagrade za glumu u humorističnoj seriji odnijeli Julia Louis-Dreyfus za “Veep” i Jeffrey Tambor za “Transparent”.

Emmyji se dodjeljuju ukupno 113 kategorija iz širokog raspona raznih televizijskih programa, a o njima glasa 19 tisuća članova američke televizijske akademije.

Related posts