Seks simbol bivše Jugoslavije predstavila književni prvijenac “Diana – moja priča”

Upamćena kao jedan od seks-simbola bivše Jugoslavije i prva djevojka koja je pristala pozirati za naslovnicu časopisa “Start” Dijana Bećirović prezentirala je danas u Sarajevu svoj književni prvijenac koji je pod naslovom “Diana – moja priča” objavila izdavačka kuća “Buybook”.

Predstavila je to kao blagu priču o njenom životu kojom je željela ljudima poručiti da idu dalje, da se ne osvrću i da znaju da poslije svake boli dolazi radost i “poslije svakog tunela dolazi svjetlo”.

“Treba samo malo strpljenja. Ja sam jako nestrpljiva, učim se strpljenju, a što ga više učim više dobivam. Knjigu sam napisala zato što ljudi pišu toliko laži o meni”, kazala je za Fenu autorica.

Najavila je novu mnogo opširniju knjigu o istoj temi.

A Dijana Bećirović je Bosanka koja je odrasla u Italiji, a potom preselila u Sjedinjene Američke Države. Karijeru modela započela je kao mlada krajem sedamdesetih, snimila je nekoliko reklama, krasila naslovnicu “Starta” te “Playboya”… Nakon što su je primijetili modni agenti otišla je u Italiju, gdje je postala model poznatih brendova, a trenutno živi u Los Angelesu.

Related posts