SDA Bužima održala centralni predizborni skup: Radit ćemo, a ne obećavati

Na skupu su predstavljeni kandidati i kanidadatkinje za Općinsko vijeće kao i kandidat za načelnika Općine Agan Bunić.

Na početku skupa prisutnima se obratio Kasim Mulalić, predsjednik općinske organizacije SDA Bužim.

Mulalić je u svom obraćanju pozvao na izlazak na izbore i davanje podrške SDA, jer je to siguran pravac i doprinos napretku, razvoju i budućnosti Bužima, a ne destrukciji i blokadi. Naglasio je da se neće dozvoliti da Bužimom, putem sumnjivih ljudi upravljaju i dirigiraju politički mentori iz drugih općina.

– Ne smijemo dozvoliti da na ovim izborima pobijedi politika destrukcije i opstrukcije, politika lažne snage. Birajmo SDA, samo SDA ima izgrađenu infrastrukturu i političku podršku na svim nivoima vlasti – kazao je Mulalić.

Nakon predstavljanja kandidata za Općinsko vijeće, prisutnima se je obratio i nosilac liste, Rifet Šahinović.

Šahinović je govorio o pravcu i opredjeljenju politike SDA, djelovanju i zalaganju, te predstavio smjernice kojima će se izabrani vijećnici SDA voditi u naredne četiri godine.

Od kandidata iz reda boračke populacije prisutnima se je obratio i Zlatni ljiljan Agan Elkasović.

U svom obraćanju, koji je popraćen ovacijama, načelnik Agan Bunić je govorio o urađenim i realiziranim projektima u toku 4 godine u Bužimu.

– Mi radimo, to je obaveza svih nas. I došli smo do preko 80% urađenog što smo obećali 2012. godine. Mi nastavljamo raditi. Mi imamo šta raditi, znamo kako ćemo to raditi, znamo s kim ćemo to raditi. S nama su večeras najviši politički predstavnici SDA – kazao je Bunić.

Bunić je govorio i o planovima za budućnost, naglasivši da će to raditi, a ne obećati, piše Bužim.info.

Predsjednik KO SDA USK i ministar u Vladi Federacije BiH Šemsudin Dedić, u svom je obraćanju istakao snažnu podršku koju OO SDA Bužim i načelnik Bunić imaju u SDA BiH.

Dedić je posebno naglasio da iza programa načelnika Agana Bunića i SDA Bužim stoji Vlada USK-a, Vlada Federacije BiH, kao i Vijeće ministara BiH kao i kadrovi SDA na svim nivoima vlasti u BiH.

U nastavku je istakao da je SDA Bužima u posljednjih godinu dana napadnuta jer je ona najjača općinska organizacija na kantonu, te je od svih prisutnih zatražio da ne dozvole da Bužimom vladaju nezavisni kandidati i manje stranke, te da u Bužimu treba da vlada SDA uz načelnika Agana Bunića.

Koliko Bužimljani i SDA Bužim znači Predsjedništvu SDA i njenom predsjedniku, govori i prisustvo zamjenika predsjednika SDA BiH, Adila Osmanovića, koji je i aktuelni ministar u Vijeću ministara BiH, istaknuto je na skupu.

Osmanović je da je jako bitno da prelijepa bosanska čaršija Bužim, prelijepa općina Bužim bude u sistemu i da ima načelnika iz najjače političke stranke, koji će telefonom moći u svako doba kontaktirati ključne osobe u vlasti, jer to zaslužuje Bužim. Dodao je još da mu jedino preostaje da poslije skupa pozove predsjednika SDA i kaže da je u Bužimu najavljena velika pobjeda SDA na cijelom prostoru naše domovine.

Skup je završen na tradicionalni bosanski način uz sevdalinku “Bosno moja”, koju je izveo Denial Ahmetović.

(Faktor.ba)

Related posts