Schumacher napravio prve korake uz pomoć terapeuta

Legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher (47) dvije i pol godine od teške nesreće na skijanju, napravio je svoje prve korake uz pomoć terapeuta.

Ovu informaciju objavio je kineski medij Yibada koji djeluje u 35 svjetskih metropola, dok službene potvrde o stanju Schumachera još uvijek nema. Nove informacije o legendi F1 dolaze uslijed sve većeg “medijskog mraka” o njegovom zdravstvenom stanju, a sve na zahtjev njegove porodice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nekadašnji vozač Formule 1 Philippe Streiff izjavio je kako je Schumacher smješten u invalidska kolica jer nije u stanju samostalno se kretati. Schumacher, najuspješniji vozač u povijesti Formule 1, u nesreći na skijanju u decembru 2013. pretrpio je teške povrede glave i mozga nakon udarca u stijenu. U komi je bio do septembra 2014., nakon čega je oporavak nastavio u svom domu.

U javnosti je nakon toga bilo je vrlo malo informacija o njegovom zdravstvenom stanju, dok nijedna njegova fotografija nakon nesreće nije objavljena. Više o zdravstvenom stanju legende Formule 1 posljednjih mjeseci svjetski mediji tražili su od njegovih bivših kolega Jeana Todta i Rossa Brawna, koji su nakon posjete Schumacheru kratko kazali da se on “i dalje bori”.

Isto je potvrdila i njegova menadžerica Sabine Kehm ističući kako se Schumacher “sporo oporavlja”.

Poznato je i kako o Schumacheru brine tim od 15 ljudi u specijalno dizajniranom medicinskom apartmanu u njegovoj vili u Švicarskoj brine se o Schumacheru.

FX News Call je aprilu ove godine objavio je da porodica ima sve manje novca za rehabilitaciju Schumachera čije bogatstvo se ranije procjenjivalo na 800 miliona dolara. Legendarni “Schumi” kao najuspješniji vozač F1 svih vremena, sedmostruki je prvak svijeta, pobjednik 91. Grand Prix utrka, te vlasnik niza rekorda u svijetu Formule 1.

Related posts