Sastanak Izetbegovića i Radončića: Najavljena apelacija Ustavnom sudu BiH o Danu RS-a

U sjedištu SBB-a u Avaz Twist Toweru danas je održan sastanak delegacija SDA i SBB-a predvođenih stranačkim liderima Fahrudinom Radončićem i Bakirom Izetbegovićem.

Sastanku su prisustvovali i Damir Arnaut iz SBB-a koji je na ulazu dočekao delegaciju SDA u kojoj su bili, pored Izetbegovića, Denis Zvizdić, Fadil Novalić, Amir Zukić i Šefik Džaferović.

Radončić je nakon dvosatnog sastanka novinarima kazao da se razgovaralo o svim aktuelnim temama te da su se delegacije složile kako je referendum o Danu RS-a teška antidejtosnka aktivnost i nepotrebna politička avantura.

Radončić je dodao i da se razgovaralo o razvoju infrastrukture, povećanju broja zaposlenih te o tome kako da vlade na svim nivoima rade što uspješnije.

Današnji sastanak svojevrsna je uvertira sutrašnjem sastanku delegacija SDA, SBB-a i HDZ-a BiH, ali je Radončić naglasio kako je fokus današnjeg sastanka bio na odnosima između SDA i SBB-a.

“Nismo imali taj pristup da se zajdnički pripremamo za sastanak sa HDZ-om BiH”, rekao je Radončić.

Izetbegović je rekao da će Ustavnom sudu BiH podnijeti zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke o raspisivanju referenduma o Danu RS-a.

“Mislim da će se tom zahtjevu pridružiti i dobar dio onih koji su ovlašteni da apeliraju prema Ustavnom sudu BiH”, rekao je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da je dogovoreno 11 super važnih projekata koji trebaju biti realizirani u 2017. godini. Razgovaralo se o izgradnji sljedećih 100 kilometara autoputa te o izgradnji brzih cesta koje su, prema Izetbegoviću i bitnije. Spomenuo je brzu cestu dolinom Lašve koja je tri puta frekventnija i tri puta jeftinija od autoputa.

klix.ba

Related posts