Sarajevska policija oduzima automobile: Vozač zbog duga od 32.440 KM ostao bez kombija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo posljednjih dana pojačali su saobraćajne kontrole na području KS.

Pripadnici PS Ilijaš su 21. oktobra isključili iz saobraćaja H. B. iz Sarajeva jer je upravljao automobilom VW Transporter sa nepripadajućim registarskim tablicama.

Nakon izvršenog uvida u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je on višestruki povratnik u vršenju teških krivičnih djela iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH. On u Registru novčanih kazni ima dug od 32.440 KM, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Istog dana, u Vogošći je iz saobraćaja isključen S. E. iz Sarajeva koji je upravljao toyotom, registarskih oznaka J84-T-284. On je, također, višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja protiv sigurnosti saobraćaja te je u Registru novčanih kazni evidentiran dug od 11.909 KM.

Vogošćanska policija je 22. oktobra isključen iz saobraćaja dok je upravljao Opelom Vectrom. On ima kazne u iznosu od 2.880 KM. Vozač Ford Escorta T. A. isključen je iz saobraćaja u Vogošći, a naknadno je utvrđeno da u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 6.902 KM.

S obzirom na to da su oni uprkos izrečenim sankcijama i dalje nastavili praviti prekršaje i direktno ugrožavati javnu sigurnost, od njih su oduzeta vozila, koja će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.

(Faktor.ba/Foto: Arhiv)

Related posts