Sarajevo: Natjerali ga da kopa sebi grob, pa dobili 35 mjeseci zatvora

U Općinskom sudu u Sarajevu, kako Avaz.ba saznaje, danas je sutkinja Merima Kurtović-Bilić izrekla kazne zatvora kojom je Adi Karić osuđen na 18 mjeseci, a Muamer Kulosman na 17 mjeseci zatvora zbog sumnje da su od Amira Suljevića iz Sarajeva iznuđivali novac.

Prijavio slučaj

Ovu informaciju potvrdio nam je i Omar Mehmedbašić, Kulosmanov advokat.

– Na ovu presudu uložit će žalbu, kratko je kazao Mehmedbašić.

Privođenje Kulosmana u Tužilaštvo KS nakon hapšenja 2013. godine

Podsjećamo, Karić i Kulosman su duži period Suljevića reketirali. Posljednji put tražili su mu više hiljada maraka.

On im je obećavao donijeti novac, ali kako to nije učinio, u avgustu 2013. godine su ga odveli na planinu Trebević, zatim natjerali da iskopa sebi grob te mu kazali da će ga tu sahraniti ako ne donese novac.

Mehmedbašić: Uložit ću žalbu

Suljević, uplašen za svoj život otišao je u policiju i prijavio slučaj. Policija je označila novčanice te pratila Suljevića, koji se s uhapšenima našao u blizini BBI centra. Nakon što su preuzeli označeni novac, reketaši su uhapšeni.

Pomilovanje predsjednika

Muamer je sin Sauda Kulosmana, koji je bio uhapšen zbog povezanosti sa slučajem koji se vodio protiv bivšeg predsjednika Federacije BiH Živka Budimira zbog pomilovanja.

Adi Karić je Muamerov prijatelj i bio je osuđen jer je u aprilu 2012. godine ispred dvorane Zetra pucao u koljeno i potkoljenicu kikbokseru Aliji Tucaku u Sarajevu.

No, Budimir ga je pomilovao te je Karić bio uhapšen zbog sumnje da je dao mito da ga Budimir pomiluje.
Pucnjava na Pofalićima

Amir Suljević također je odranije poznat policiji. Između ostalog, hapšen je s Adelom Murtićem zbog pucnjave u novembru 2010. godine, kada je u potkoljenicu ranjen Muamer Helać (30), vlasnik kafića “Music” na Pofalićima.

avaz.ba

Related posts