Sansko selo Krkojevci: Dobri ljudi pomažu ocu i kćerki

Zahvaljujući dobrim ljudima, samohranom ocu Idrizu Duliću i njegovoj devetogodišnjoj kćerki Nisveti, u njihovom porodičnom domu ponovo je omogućeno nesmetano snabdijevanje električnom energijom, nakon što im je struja isključena prije više od godinu dana zbog neplaćenih računa. Oca i kćerku je posjetio Senad Omić, predstavnik grupe humanitaraca, koji su u proteklom period prikupili značajna sredstva za pomoć ovoj porodici.

On im je uručio prikupljenu novčanu pomoć, nov frižider, dijelove pokućstva, igračke i humanitarne potrepštine. “Iz medija smo saznali za tešku sudbinu oca i kćerke, pa smo odlučili da učinimo nešto za njih i uljepšamo im dane predstojećeg muslimanskog praznika Bajrama. Na ovome se neće završiti, potrudićemo se da im pomažemo i dalje”, rekao je Omić. “Nezavisne novine” su u nekoliko navrata pisale o životnom brodolomu ove porodice. Prije nekoliko mjeseci, devetogodišnja Nisveta, koja ima Daunov sindrom, ostala je bez majke Suade, koja je iznenada preminula, pa je svu roditeljsku brigu o njoj preuzeo otac Idriz.

Ova siromašna porodica živi u neuslovnoj i nedovršenoj kući u sanskom selu Krkojevci. Otac kaže kako žive od danas do sutra, jer on nema stalno zaposlenje i dodaje da se bore kako znaju, beru gljive, voće s napuštenih imanja i druge plodove, pa ih potom prodaju na gradskoj pijaci. Idriz nije u stanju da obavlja teške fizičke poslove, jer je prije nekoliko godina teško povrijedio kičmu. Otac i kćerka žive u kući koju su počeli graditi prije posljednjeg rata, ali objekat nikada nije završen. Stanuju u jednoj prostoriji, a među stvarima koje nedostaju u kući je i mokri čvor, pa su prisiljeni da koriste poljski WC.

nezavisne.com

Related posts