Sanski Most: „Zlatna dolina“ darovala prvorođenu bebu

Firma „Zlatna dolina“ i ove godine darovala je prvorođenu bebu u novoj kalendarskoj godini, čime je nastavljena lijepa tradicija koja je zaživjela prije punih 20 godina.

Majci novorođenčeta, Almi Bešić, novčani dar u iznosu od hiljadu maraka, uručili su članovi porodice Osmančević, u čijem se vlasništvu nalazi „Zlatna dolina“.

Radi se o novcu koji je prikupljen od novogodišnje tombole koja se organizuje u sklopu proslave novogodišnje večeri. Oni su ovom prilikom zahvalili svim gostima koji su sudjelovali u novogodišnjoj tomboli, jer je na taj način prikupljen novac za bebu.

Također, u ime firme i porodice, poželjeli su bebi i majci puno sreće i radosti u životu. Inače, majka bebe, Alma Bešić, koja je rodila zdravog dječaka, zahvalila je osoblju porođajnog odjela koji su učestvovali u porodu, kao i donatorima koji su darovali novorođenče.

Beba je teška 3100 grama i dugačka 49 cm. Inače, prva beba u 2017. godini u Općoj bolnici Sanski Most rođena je juče, 2. januara, u 13 sati i 15 minuta, a majka nam je otkrila kako će se beba zvati Tarik.

 

Related posts