SANSKI MOST: Uveliko traje obnova u industrijskoj zoni Šejkovača

Veliki požar koji je 4. aprila uništio skladište kompanije “Vrhpoljepromet” i dio skladišta poljoprivredne apoteke EEŠ u industrijskoj zoni Šejkovača građani Sanskog Mosta nisu zaboravili. Vlasnici ovih firmi vlastitim snagama, ali i uz pomoć prijatelja i poslovnih partnera, pokušavaju “stati na noge”.

Nova i veća

Na zgarištu “Vrhpoljeprometa” započela je izgradnja nove i veće hale, a vlasnik Eso Sinanović nije se predao ni u najtežim trenucima.

Iako je njegov radnik prouzrokovao požar, on ga je zadržao na poslu, a potrudio se da obešteti i susjednu firmu EEŠ na koju se prenio požar s njegove hale.

– Digao sam kredit i isplatio komšiji 70 posto nanesene štete, a ostalo ću, tako smo se dogovorili, u ratama. Što se tiče mog radnika, šta da radim, znam da to nije namjerno uradio, nije ni njemu lako – kazao nam je Sinanović.

S velikom zahvalnošću, ali i ponosom, ističe kako mu je veći broj firmi pritekao u pomoć kada mu je bilo najteže.

– Pomoć hrvatske kompanije “Centrometal” ne mogu opisati, a kamoli zaboraviti. Pomogle su mi i firme iz Srbije, Njemačke, Slovenije, Italije te iz naše zemlje, posebno kolege iz Sanskog Mosta – ističe Sinanović.

Osnivanje fonda

Prema njegovom mišljenju, osnivanje fonda na kantonalnom, federalnom ili državnom nivou za pomoć privrednicima koje zadese ovakve situacije bilo bi veoma značajno.

– Svima se može dogoditi nesreća u djeliću sekunde. Kompanije koje poštuju svoju državu izvršavajući obaveze zaslužuju dio njene pažnje u „crnim” trenucima – kazao je Sinanović.

avaz.ba

Related posts