Sanski Most: Prodajom kolača pomažu bolesnom dječaku

Za pokrivanje troškova liječenja petnaestomjesečnog dječaka Naila Lelića iz Bužima, koji je obolio od karcinoma, u petak je u nekoliko gradova u BiH organizovana prodaja kolača.

U akciju se uključio veliki broj organizacija i udruženja, a sav prihod prikupljen na ovaj način biće usmjeren za pomoć bolesnom dječaku.

Mališan se trenutno nalazi u Turskoj, gdje se oporavlja nakon operacije, a njegovo liječenje se nastavlja hemoterapijama.

Prema riječima mališanovog oca Dževada Lelića, njegovom sinu je uspješno odstranjen tumor, koji mu je bio zahvatio kičmeni stub, bubrege i desno plućno krilo.

On je istakao kako se liječenje nastavlja hemoterapijama i da će biti ukupno pet ciklusa. Inače, mališan je nakon brojnih peripetija u domaćim zdravstvenim ustanovama, po preporuci liječnika Kliničkog centra “Koševo” u Sarajevu, hitno upućen u Tursku, s obzirom na to da se smatralo kako u našoj državi ne postoje dostatni kapaciteti za tako komplikovan hirurški zahvat.

S obzirom na izuzetno visoke troškove liječenja, koji su procijenjeni na oko 80.000 eura, organizovana je humanitarna akcija u koju se uključio veliki broj pojedinaca i organizacija iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Roditelji malog Naila, Jasminka i Dževad, imaju još dvije kćerke, oboje su nezaposleni i potrebna im je pomoć dobrih ljudi u borbi za život njihovog sina.

Svi koji žele pomoći u liječenju dječaka, novac mogu uplatiti na žiro račun: 1980026001473554. – pišu nezavisne.

Related posts