Sanski Most: Most na Blihi pušten u upotrebu

Novoizgrađeni most preko rijeke Blihe u Donjem Kamengradu, kojeg mještani zovu i „Galin most“ pušten je u upotrebu i njime se odvija saobraćaj.

Realizacija ovog infrastrukturnog projekta je vrlo značajna, obzirom da je raniji most bio uzak te nije omogućavao istovremeno odvijanje saobraćaja u oba smjera. Također, uslijed zuba vremena i čestih poplava raniji most je bio u veoma lošem stanju.

Vrijednost ovog projekta iznosila je 208 hiljada maraka i on je podrazumjevao izgradnju potpuno novog mosta, kao i privremene saobraćajnice kojom se trenutno obavlja saobraćaj preko rijeke Blihe.

Projekat su realizirala preduzeća iz Unsko sanskog kantona, obzirom da je izvođač radova bio „Kovgrad“ iz Bužima dok je betonske konstrukcione elemente izradio „Grupex“ iz Velike Kladuše. Rok za završetak radova bio je 11. Novembar, ali su ih izvođači okončali prije predviđenog roka.

Predsjednik MZ Donji Kamengrad, Raif Karajković, istakao je zadovoljstvo mještana urađenim poslom, ali je rekao kako je zbog bezbjednosti, potrebno uraditi još neke poslove o čemu će obavjestiti investitore. Realizacijom ovog projekta biće omogućeno efikasnije i bezbjednije odvijanje saobraćaja regionalnim putem R-405.

Related posts