Sanski Most: „Memorijal generala Mehmeda Alagića”

U organizaciji konjičkog kluba Potkovica, a pod pokroviteljstvom općine Sanski Most, proteklog vikenda na hipodromu Šejkovača u Sanskom Mostu, održane su konjičke utrke u znak sjećanja na lik i djelo rahmetli generala Mehmeda Alagića.

Ovaj događaj popratilo je 17 najboljih grla sa ovih prostora, raspoređene u 3 utrke. Ukupan nagradni fond iznosio je 7.500KM.

U prvoj trci “Oslobođenje Sanskog Mosta” dužine 1700m slavilo je grlo King Kali u sedlu sa Goranom Krstiće, vlasništvo Ćehajić Smaje iz Sanskog Mosta. Drugoplasirano je bilo grlo Kličko, a trećeplasirano grlo Demerara.

U drugoj trci dana “Amaro” dužine 1300m najbolje je bilo grlo Fanatico di Sanstino u sedlu sa Krstić Goranom, vlasništvo Šarčević Aldina i Eldina iz Sanskog Mosta. Drugo mjesto pripalo je grlu Nelke, dok je treće mjesto pripalo grlu Derviš.

Glavna utrka je nosila najviše neizvjesnosti. Prvoplasirano je bilo grlo Il de France u sedlu sa Milojević Milošem-Strujom te time opravdalo sva očekivanja prisutnih posjetilaca. Drugoplasirano je bilo grlo Dabiango, a trećeplasirano grlo Big Brother.

Iz KK “Potkovica” se zahvaljuju svim prisutnim posjetiocima, službenom osoblju, sudačkom kolegiju, međunarodnom stuardu sudcu i komentatoru 3.trkačkog dana.

Trkačka sezoba je protekla u fer i sportskom nadmetanju te su Krajišnici još jednom pokazali neraskidivu vezu sa ovim sportom.

Related posts