Sanski Most domaćin državnog prvenstva u bodybuildingu

U organizaciji Bodybuilding saveza Federacije BiH i tehničkoj organizaciji Bodybuilding kluba „Fikret Hodžić“ 16. aprila u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu bit će održano državno prvenstvo BiH u bodybuildingu.

Kako nas je upoznao Emir Nadarević, predsjednik sanskog bodybuilding kluba, očekuje se puno takmičara iz cijele BiH, kako u seniorskoj, tako i u juniorskoj konkurenciji. On ističe da će ovo biti jedno od najjačih državnh prvenstava obzirom da će biti izuzetno jaka konkurencija. „ Očekujemo izuzetno kvalitetne takmičare iz Sarajeva, Mostara i Tuzle koji će ući u najuži izbor za apsolutnog prvaka BiH.

On je pozvao građane sanske općine da u što većem broju dođu na bodybuilding reviju i podrže sanske takmičare.„Ja pozivam sve ljubitelje sporta da podrže naše momke koji se već duže vremena spremaju i koji se odriču mnogo čega da postignu dobre rezultate.

Jedan od njih je i Irzad Hotić, jedan od najboljih sportista u proteklih nekoliko godina. Ove godine očekujemo da će biti još bolji jer ima dosta kvalitetniju formu i nadam se da će se umiješati među prva tri takmičara u borbi za apsolutnu titulu“ ističe Nadarević. On naglašava da pripreme za ovo veliko takmičenje traju već skoro dva mjeseca i organizacija prvenstva se uspješno privodi kraju. – piše inmedia.

 

Related posts