Sanjanin Mirza Trožić vlasnik Honde iz 1985. godine

Poznato je da ljubav prema automobilima može biti bezgranična, a upravo to potvrđuje Mirza Trožić, mladić iz Šehovaca, inače vlasnik „honde prelude“ proizvedene sada već daleke 1985. godine.

Mirza jednostavno obožava svoj automobil, svakodnevno ga njeguje, glanca i dotjeruje, a u poslednje vrijeme redovni je sudionik automobilskih druženja i izložbi. Ljubav prema ovom modelu automobila gaji od djetinjstva i kaže kako je njegov otac prije mnogo godina posjedovao „hondu“.

Želja mu je bila da jedan primjerak ovog automobila nabavi za vlastite potrebe, a prilika mu se pružila prije nekoliko godina kada je u Brčkom nabasao na „hondu prelude“. Mirza kaže kako je bila u vlasništvu jedne gospođe i u veoma očuvanom stanju. Kod njega je „honda“ izrasla u pravu ljepoticu, potpuno joj je restauriran vanjski izgled i motor, a Mirza je svoj automobil usavršio ugradnjom više dijelova, pa i nekih noviteta.

U unutrašnjost je ugradio savremenu audio vizuelnu opremu, pa je na jednom susretu ljubitelja „japanaca“, kako se uobičajeno zovu automobili proizvedeni u „zemlji izlazećeg sunca“, dobio nagradu za najbolje uređeni enterijer. Mirzina „honda“ jednostavno blista na ulicama i njena pojava izaziva veliku pozornost i radoznalost ljubitelja automobila.

Ugođaj je tim veći kada vlasnik pritisne papučicu gasa i tada automobil pokazuje veliku snagu i trkački potencijal. Ovaj automobil, baš kao i većinu „Hondinih“ vozila, odlikuje snažan motor snage 140 ks koji mu omogućuje start i brzinu. Poznato je da se radi o kompaniji koja je vlasnik franšize u „Formuli 1“, a Mirza kaže kako su ta iskustva pokušali prenijeti i na neke od svojih putničkih automobila kao što je njegova „honda prelude“.

Ovaj neobični mladić kaže kako mu briga oko njegovog ljubimca na kreativan način ispunjava vrijeme i plan mu je da u narednom periodu aktivnije sudjeluje na automobiliskim druženjima i takmičenjima.

Related posts