Samsungov Galaxy A7 ima tri stražnje kamere

Kompanija Samsung je predstavila svoj novi smartphone Galaxy A7.S obzirom na činjenicu da je Samsung predstavio Galaxy A7, postavlja se pitanje šta će predstaviti 11. oktobra.

Ipak, vratimo se Galaxyju A7, smartphoneu iz srednjeg segmenta fokusiranom na fotografije. Dobio je 6-inčni Super AMOLED ekran rezolucije 2,220×1,080 piksela, neimenovani osmojezgreni procesor koji će ovisiti o tržištu, od 4 do 6 GB RAM-a, od 64 do 128 GB interne memorije te bateriju od 3.300 mAh. Recimo da uređaj koristi operativni sistem Android 8.0.

Interesantno je to što se na stražnjoj strani smartphonea nalaze tri kamere, prva, odnosno glavna od 24 MP (f1.7), druga od 8 MP (f2.4) te treća od 5 MP (f2.2). Naprijed je jedna kamera od 24 MP (f2.0).

Sve ove kamere omogućavaju Galaxyju A7 da izvodi odlične trikove kao što je prilagođavanje količine bokeh efekta kada pravite fotografije. Kao što smo vidjeli kod smartphonea iz S serije, glavni senzor modela A7 može kombinovati četiri piksela u jedan kako bi se dobile bolje fotografije u uvjetima loše svjetlosti, a tu je i Samsungov “pametni” optimizator scene.

Samsung Galaxy A7 je dostupan u četiri boje, plavoj, crnoj, zlatnoj i roze, a tokom jeseni će se pojaviti na odabranim evropskim i azijskim tržištima. Cijena još uvijek nije poznata.

Iz Samsunga je najavljeno da će 11. oktobra predstaviti novog člana Galaxy porodice.

Related posts