Samo u BiH: Bračni par iz Dervente organizovao vlastitu sahranu

Dragica Marić (65) i njen tri godine mlađi suprug Dragan, iz sela Pojezina u opštini Derventa, organizovali su jučer vlastitu „sahranu“.

Na ručak u znak oproštaja od života pozvali su rodbinu, prijatelje i novinare.

Ovi posljednji su im, kako kažu domaćini, i najdraži jer su se odazvali u velikom broju na pozivnice koje je Dragan podelio redakcijama još prije tri mjeseca, piše EuroBlic.

– Nas dvoje upoznali smo se u Klubu usamljenih u Novom Sadu. On je prije toga imao dva neuspješna braka, a moj prvi suprug je umro. Zavoljeli smo se na prvi pogled a kada smo dobili penziju ovdje smo došli prije 16 godina i lijepo nam je, volimo se, mazimo i pazimo – ispričala je Dragica pokazujući zid uspomena na kojem su slike Draganovih bivših žena, njihova zajednička, posteri FK „Partizan“ i Titova slika.

Na groblju, gdje je Dragan održao oproštajni govor od života, pokazao je na uklesan grb crno-bijelog tima, koji mu je u srcu.

– Imao sam na jednom i drugom svijetu dve velike ljubavi; to su moja Dragica i FK „Partizan“. Na ovaj oproštajni čin odlučili smo se iz razumljivih razloga. Nemamo djece, a ne želimo nikoga da tjeramo na trošak kada zauvijek sklopimo oči. Sve smo uradili, uredili grobnicu i spomenik, vidjeli ko bi nam došao na ispraćaj, počastili goste i oprostili se od njih bez suza – objasnio je Dragan u svom govoru na groblju u Pojezini rekavši da je od danas, po tom pitanju, za njih sve ostalo čista formalnost.

Oni su priredili bogatu trpezu, bilo je svega u izobilju a Dragan i Dragica, sa crnom kravatom i ružom na kragni, presjekli su torte i podelili gostima.

Na kraju su se poljubili i zakleli na vjernost i na „onom svijetu“, bez obzira što Dragica baš i ne vjeruje Draganu po tom pitanju, samo ukoliko bi mu se ukazala prilika.

Related posts