Rotary voz kreće 8. jula naredne godine

U Privrednoj komori USK-a u Bihaću danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljeno 14. izdanje Rotary voza/vlaka koji će posjetioce i goste voziti smaragdnom dolinom rijeke Une 8. jula iduće godine. Rotary voz prolazi nekadašnjom “uskom prugom”, odnosno od Bihaća do Martinbroda. Pri povratku, putnici će dio do Kulen-Vakufa proći vozom, a ostatak, uključujući i posjetu “Štrbačkom buku” posjetioci će obići autobusom. Cilj putovanja i ovog događaja, svakako je promocija prirodnih ljepota, ali i kulturno-historijske ponude ovoga kraja.

Cijena putovanja iznosi 80,00 KM,a prema riječima organizatora već imaju predbilježbe za 60% kapaciteta tj. od 150 putnika koliko ih maksimalno može primiti Rotary voz ( 2 otovorena vagona, 1 restoranski vagon i klasični putnički vagon ).

“Rotary klub Bihać član je Rotary porodice koja broji preko milion članova u cijelom svijetu. Mi smo osnovani 2004. godine i od tada radimo na promociji pozitivnih i dobrih stvari. Rotary voz smo osnovali i očuvali ga 10 godina da bi ga potom “predali” Nacionalnom parku “Una” koji ga svake godine diže na veću razinu kada je u pitanju organizacija, na čemu smo im mi zahvalni” istakao je ovom prilikom predsjednik Rotary kluba Bihać, Elvir Hadžić.

Direktor NP “Una” Amarildo Mulić pozvao je zainteresirane da se prijave na naredno izdanje Rotary voza i tom prilikom osjete energiju rijeke Une, te prizora od kojih zastaje dah.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti preko Rotary kluba Bihać ili u prostorijama Nacionalnog parka “Una” u Bihaću.

Related posts