Premijer Rošić je prihvatio poziciju premijera USK-a tek nakon što je dobio u Maljevcu riječ Elvire Abdić Jelenović da će Laburisti Fikreta Abdića podržati novu vladu i da će biti dio skupštinske većine.

Provodadžija, Asim Kamber je  dao riječ Laburistima da će njihov savez ostati čvrst bez obzira koliki pritisak javnosti bude.

Ljubav traje i danas jer su  lični interesi postali ”vitalni interesi svih Bošnjaka USK-” a Laburisti i DF su zadovoljni mnogobrojnim pozicijama koje su dobili.

Nakon što je imenovao 5 savjetnika, preuzeo džip TTuareg  koji je bivši premijer poklonio Policiji, premijer Rošić se okrenuo doktoriranju jer to ide najbrže u toku obnašanja vlasti. Pozicija premijera, ionako, nije bitna kao ni kanton. Biće kako bude.

Danas je Husein Rošić doktor nauka, a kanton je u stvarnom bankrotu jer ne može servisirati svoje tekuće obaveze. Plate budžetskih korinsika kasne i po 3 mjeseca a dugovanja rastu svaki dan.

Političke posljedice po SDA USK-a su velike, ona puca po šavovima i to ubrzano kao nikad dosada. Članstvo SDA neće više  ni Rošića, ni Kambera ni mnoge druge dugogodišnje kadrove SDA koji su svoje lične interese stavili pod interese SDA i Države.

Inače temu  doktorata  “Dinamička reanaliza strukture alatnih mašina”, Rošić je ,naravno, odbranio  a komisija je bila  u sastavu: predsjednik: Emeritus prof.dr.sc. Milan Jurković, Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, članovi: prof.dr.sc. Taško Maneski, mentor, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu,prof. dr. sc. Zijah Burzić, Vojnotehnički institut Beograd,Prof. dr. sc. Džafer Kudumović, Mašinski fakultet Univerziteta u Tuzli, prof. dr. sc. Dženana Gačo, Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću.

(Izvor:sanainfo.ba)