Roma spremna za pregovore s Juventusom o transferu Miralema Pjanića

Nakon što je Juventus nekoliko mjeseci bio taj koji je pokušavao započeti pregovore s Romom o transferu bh. reprezentativca Miralema Pjanića, sada je Vučica potpuno otvorena za mogući dogovor te je spremna za ponude.

Cilj Rome je da izbjegne aktiviranje klauzule u Pjanićevom ugovoru koja iznosi 38 miliona eura, jer bi u tom slučaju 15 posto ukupnog novca, što je približno 5,7 miliona eura, dobio nogometaš, a ne klub.

Čelnicima Vučice bi više odgovaralo da postignu dogovor s Juventusom koji ne podrazumijeva klauzulu, tako da priželjkuju ponudu nešto veću od 30 miliona eura.

S druge strane, takvo rješenje odgovara i Juventusu, jer uz određenu svotu novca namjerava Romi prepustiti jednog od svojih igrača. Među kandidatima su Simone Zaza, kojeg želi trener Rome Luciano Spalletti, Roberto Pereyra i Kwandwo Asamoah.

Romina strategija koja se tiče transfera se naglo promijenila nakon što se iznenada povrijedio Antonio Rudiger, igrač kojeg je klub namjeravao prodati. Međutim, on se povrijedio na treningu reprezentacije Njemačke, zbog čega je njegova vrijednost na tržištu znatno opala. Čini se da čelnici Rome u prodaji Pjanića vide izvor novca.

klix.ba

Related posts