RK „GRMEČ“ BOSANSKI PETROVAC UČESTVOVAO NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U BEOGRADU

Proteklog vikenda je rvački klub „Grmeč“ iz Bosanskog Petrovca uzeo učešća na svom prvom značajnijem međunarodnom takmičenju, predstavljajući Bosnu i Hercegovinu na „President“ kupu koji je održan u Beogradu u organizaciji rvačkog kluba „Crvena zvezda“. Naši mladi rvači su na turnir došli na poziv organizatora a domaćin im je bio poznati Petrovčanin i svjetski as u ovom sportu Momir Kecman, koji je i oživjeo rvanje u Bosanskom Petrovcu kao inicijator formiranja RK „Grmeč“ prije dvije godine.

13406975_2050124338546800_3343364868264056058_nNa turniru je učestvovalo oko 600 takmičara iz 50 klubova koji su predstavljali 15 evropskih država, a ispred RK „Grmeč“ je nastupilo devet takmičara. Prema riječima trenera Tomice Grbića – Bate, naš klub je na ovo takmičenje otišao bez nekih velikih očekivanja budući da im je to prvi nastup u tako ozbiljnoj konkurenciji, ali ipak su osvojene i tri medalje. „Ideja je bila da djeca osjete šta je pravo takmičenje i kako to izgleda takmičiti se sa ozbiljnim protivnicima iz Grčke, Rumunije ili Bugarske, ali osvojili smo jedno drugo i dva treća mjesta,“ kazao je Grbić i istakao da su sve medalje osvojile djevojčice i to u najmlađoj kategoriji.

Ovo pokazuje koliki je značaj ranog uključivanja djece u sport, naročito kad su borilačke vještine u pitanju i fokus u daljnjem radu kluba će biti stavljen na nastavak kontinuiranog rada sa najmlađim kategorijama iz kojih će vremenom nastati pravi takmičari. Kao i kad je odlazak na „President Cup“ u pitanju, u svojim aktivnostima će RK „Grmeč“ imati punu podršku i pomoć općine Bosanski Petrovac i sportskog saveza. Prva takva naredna aktivnost biće odlazak na rvački kamp u Beogradu iduće sedmice gdje će naša djeca proći školu ovog sporta imati priliku da uče od najboljih svjetskih majstora.

Related posts