Rezultati akcije Uprave policije USK: Dvije kuće zapečaćene, izmješteno 280 migranata, četiri pripadnika policije povrijeđena

Danas je u Bihaću sprovedena velika akcija Uprave policije USK i Kantonalne tržišne inspekcije, a koja je za cilj imala zatvoriti objekte koji su korišteni za smještaj ilegalnih migranata.

Već od ranih jutarnjih sati Uprava policije USK blokirala je Đačku ulicu i izvršila pretres objekata koji su potpuno nezakonito pružali smještaj ilegalnim migrantima. Prilikom pretresa i evakuacije, povrijeđena su četiri pripadnika Jedinice za podršku Uprave policije USK.  Iako je prema prvim informacijama, policija u ovom objektu zatekla 135 migranata, na kraju će se ispostaviti da je ta brojka nešto veća, tačnije 180 migranata.

Nakon Đačke ulice, Uprava policije USK se zaputila u ulicu Hazima Šabanovića, područje nekadašnje stare željezničke stanice, gdje je Kantonalna inspekcija zapečatila još jedan privatni objekt. Naime, radi se o porodičnoj kući u kojoj je policija zatekla 103 ilegalna migranta. Svi migranti izmješteni su na lokaciju Vučjak.

Današnja akcija Uprave policiej USK je posljedica sinoćnjeg incidenta uu Đačkoj ulici kada su migranti fizički nasrnuli na pripadnike Jedinice za podršku Uprave policije USK.

Kako je potvrđeno iz MUP-a USK za portal USN, policija će nastaviti akcije u narednom periodu, a sve migrante koji se zateknu na području Bihaća, a da nisu smješteni u prihvatnim centrima Bira i Borići, bit će izmješteni na lokaciju Vučjak.

 

 

 

usn.co

Related posts