Reprezentacija BiH protiv Kipra želi popraviti loš dojam iz Belgije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Bilino polje u Zenici protiv Kipra pokušati popraviti loš dojam iz Brisela, gdje su u petak protiv domaće Belgije poraženi rezultatom 4:0.

Kiprani su prema trenutnoj formi idealan protivnik, iz dvije utakmice kvalifikacija imaju isto toliko poraza, ali iskustvo utakmice prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj i poraz na zeničkom stadionu pozivaju na oprez i maksimalni angažman ukoliko izabranici Mehmeda Baždarevića žele tri boda i nastavak borbe za barem drugo mjesto grupe H.

Selektor Baždarević je svjestan da navijači očekuju tri boda. Na konferenciji za medije sinoć je istakao važnost nove, druge pobjede u ovim kvalifikacijama.

“Mislim da ne treba ponavljati koliko je važno i koliko treba želje i motivacije za tu utakmicu. Ako to ne možemo uraditi, nemamo šta tražiti tu. Vjerujem da ćemo uraditi jednu dobru utakmicu, ne da se iskupimo za Belgiju, nego da obradujemo ljude koji će doći da nas bodre”, poručio je Baždarević.

A navijače će obradovati ako igrači pokažu želju, trčanje i borbenost kojih u Belgiji većim dijelom susreta nije bilo ni u tragovima. Baždarević tvrdi da se to ne smije ponoviti.

“Nije isključeno da bude formacija ista kao u Belgiji, ali ne bih o tome. Prije svih tih šifri, taktičkih zamisli, imaju borbenost, trčanje, želja. Najvažnije je da formacija koja istrči bude najspremnija i da igra kako znamo i možemo sutra”, rekao je Baždarević, dodavši kako je upoznat sa igrom ekipe Kipra.

Selektor BiH je kazao kako su Kipar detaljno analizirali.

“Igrali su dobro i protiv Belgije i Grčke, radi se o nezgodnoj ekipi koja ima dosta iskustva, ne smijemo ni podcijeniti niti precijeniti nikoga i moramo vjerovati u našu snagu i naše kvalitete i paziti na sve što može biti problem sutra”, dodao je Baždarević.

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, rekao je kako su u susretu sa Belgijom svi podbacili.

“Što se tiče Belgije, kao što sam rekao poslije utakmice, svi smo podbacili, počevši od mene. Ne možemo biti zadovoljni jer jedna ekipa koja želi da bude među prve dvije i da izgubi 4:0 je previše. Sami smo krivi, a ono što smo napravili na terenu nije bilo dovljno nizašta. Od početka kvalifikacija se stalno vraćamo na Kipar koji nas je koštao prošlih kvalifikacija i 100 posto sam siguran da ih ovaj put nećemo podcijeniti”, rekao je kapiten bh. selekcije.

Susret Bosna i Hercegovina – Kipar igra se večeras, 10. oktobra, u okviru 3. kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018. Početak utakmice je u 20:45 minuta na stadionu Bilino polje u Zenici.

Related posts