Poslužite s malo maslinovog ulja i listićima kadulje.
Potrebni sastojci: 3 kašike maslinovog ulja, 4 pileća zabatka, so, svježe mljeveni crni biber, pola iscijeđenog limuna i limunova korica, malo listića kadulje.
Postupak pripreme:
Stavite maslinovo ulje u široku tavu na srednje jaku vatru.
Prije pečenja piletinu natrljajte krupnijom soli i biberom.
Kad se ulje zagrijalo stavite piletinu, s kožom prema dolje, u tavu i pustite da se peče nekoliko minuta bez okretanja. Pokušajte je peći što duže bez okretanja – desetak minuta na slabijoj vatri. Zatim je okrenite i prelijte limunovim sokom, pa narendajte malo limunove korice.
Nakon okretanja piletinu pecite najmanje desetak minuta na laganijoj vatri kako bi se dobro ispekla i oko kosti.
Poslužite s malo maslinovog ulja i listićima kadulje.
SAVJET PLUS
Prilikom pečenja pripazite da:
Ako je moguće piletinu okrenite samo jednom, tako će biti hrskava i dobiti lijepu boju.
Na kraju na pile naribajte malo limunove korice i prelijte je svježe iscijeđenim limunovim sokom.
(Faktor.ba)