Razbojnički dvojac poharao Hercegovinu: Opljačkali dvije pumpe, ranili vlasnika i ukrali vozilo

Dvije zasad nepoznate osobe sinoć su 15 minuta prije ponoći upale na benzinsku pumpu Delta Oil u jablaničkom naselju Dubišnica, gdje su pucali na vlasnika pumpe T.B. i ranili ga u nogu.

Njemu je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja u Jablanici, odakle je prevezen u Kantonalnu bolnicu „Dr. Safet Mujič“ u Mostaru, gdje je zadržan na liječenju. U trenutku razbojništva na pumpi su se nalazila i dvojica radnika, koji nisu povrijeđeni.

Kako je za Faktor rečeno u MUP-u HNK, razbojnici su sa pumpe u Jablanici ukrali 500 maraka i ključeve automobila Hyundai Tucson od djevojke koja se zatekla na pumpi, a kojim su nastavili razbojnički pohod. Tim vozilom su se uputili u Međugorje, gdje su opljačkali benzinsku pumpu BC Oil, odakle su odnijeli neutvrđenu sumu novca.

I na ovoj pumpi su pucali, u zid, ali srećom niko nije povrijeđen. Nakon toga pobjegli su u nepoznatom pravcu. Vozilo koje su ukrali pronađeno je jutros oko 9 sati u mostarskom prigradskom naselju Maloševići. Istražitelji MUP-a HNK, zajedno sa dežurnim tužiocem su na terenu, te poduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ovih događaja i pronalaska počinilaca.

(M. M./Faktor.ba)

Related posts