RAUSK održala prezentaciju „Podrška EU razvoju BiH“ za studente Ekonomskog fakulteta

Predstavnici JU „Razvojne agencija Unsko-sanskog kantona“ Bihać su održali prezentaciju na temu „Podrška Evropske unije razvoju BiH“ za studente prve godine Ekonomskog fakulteta u Bihaću.

Ova prezentacija je organizirana u suradnji sa v.d. dekanom, doc.dr. Mirelom Kljajić-Dervić s ciljem podizanja svijesti o važnosti i prednostima podrške Evropske unije razvoju Bosne i Hercegovine i podsticanja da se počnu uključivati u kreaciju ideja, ali i samih projektnih prijedloga zajedno sa svojim profesorima kako bi na taj način doprinijeli unaprjeđenju cjelokupnog stanja na svom fakultetu.

Predstavljeni su dostupni fondovi Evropske unije i dosadašnja iskustava JU „Razvojne agencija Unsko-sanskog kantona“ Bihać u apliciranju i implementiranju projekata koje financira Evropska unija.

Posebna pažnja je posvećena programu Erasmus+, koji je vrlo interesantan i koristan program za studente iz Bosne i Hercegovine, koji mogu aplicirati za razmjenu studenata i na taj način unaprijediti svoja znanja i vještine na nekom od evropskih univerziteta. To im povećava mogućnost bržeg zapošljavanja nakon stjecanja diplome, jer mladi koji studiraju ili se osposobljavaju u inostranstvu ne samo da stječu znanja u određenim disciplinama, već i jačaju ključne transverzalne vještine koje poslodavci izuzetno cijene.

Related posts