RATNI KOMADANT AP ZB ISMET ĆIĆMO GRAČANIN: Fikret Abdić nas je sviju izdao, u operaciji Pećigrad smo prodani

Nakon što sam se javno ogradio od politike Fikreta Abdića i naveo samo kratke razloge, a koji bi svako ko realno vidi situaciju bili dovoljni, nažalost javili su se određeni pojedinci koji me pokušavaju demantovati. I na takav način prikazati me u javnosti kao lažova.

Budući da se radi o osobama koje su samo velike svađalice u javnosti, a kad je trebalo da pokažu svoju lojalnost gore navedenom isti su se krili po ormarima i u ženskim dimijama.

Kao stanovnik i građanin Velike Kladuše nemam namjeru da bilo koga povrijedim ili probudim osjećaje mržnje. Već mi je namjera da se svi moji sugrađani okrenu zajedničkom suživotu i da zaborave politiku koja nas je u proteklih 23 godine vodila samo u propast i nazadovanje, kojoj u konačnici nikad nije bilo stalo da sačuva ljude, da među Kladuščane vrati međusobno povjerenje i ambijent zajedničkog života. Da bi pojedincima bila jasnija slika mnogo toga što se dešavalo, ja ću ovoga puta lično pozvati Fikreta Abdića neka se javi na ovu moju istinu i neka on demantuje ako može samo par slučajeva koji su se desili.

Kao što sam rekao da sam svojevremeno bio bliži suradnik Fikreta Abdića, to se odnosi nažalost u vrijeme rata, tj. u vrijeme prve Autonomije. Bio sam komadant Treće brigade. Svima je poznat slučaj Pećigrada, kada je došlo do pada istog uz masovno zarobljavanje pripadnika AP ZB.

Za taj slučaj lično sam Fikretu sugerirao da se ne ide u bilo kakve akcije kroz Pećigradsku kotlinu, jer će doći do okruženja i stradat će ljudi. Međutim isti me nije htio poslušati, već kad se desilo da je Pećigrad opkoljen i da su u okruženju sve elitne jedinice AP ZB onda traži od mene da se ide obruč probijati i izvlačiti ljudi.

Kada sam to uradio sa elitnom jedinicom “ŠEJLA” i probio obruč, on isti naređuje da se akcija obustavi i tako prepušta sve zarobljene i ranjene borce AP ZB na drugoj strani.

Zašto je tako urađeno i koji je razlog to Fikret zna, a ja znam da je to bio početak kraja Prve Autonomije.

Zašto si Fikrete pravio ratne avanture na štetu naroda odgovori ovim dimijašima kao i pojedincima.

S kojim razlogom i zbog čega sam ja kulturno u Vojniću, a od strane Fikreta Abdića i njegovih poslušnika, predat srpskoj policiji i smješten u zatvor i to u tamnicu prvo u Vojniću a onda u Glinu.

U kojoj sam bio bez ikakvih kontakata sa bilo kim pa čak ni sa porodicom, a istovremeno pripadnici jedinice “ŠEJLA” u zatvor i radne vodove u Slunju. Tamo ostajemo do početka Druge Autonomije. Kad je trebalo da se bori za Kladušu kako bi se narod vratio kući i onda opet trebaju Ćićmo i “ŠEJLE” , jer drugi nisu mogli odraditi obećano narodu. Kad smo zauzeli grad Kladušu i osigurali povratak u gradski dio, onda su počele da se u određenim momentima navode tenkovske granate na naš položaj gdje je bilo i poginulih a opet od strane određenih Fikretovih poslušnika, zašto Fikrete ?

Ovo je samo mali dio svega onoga što se dešavalo, a što obični čovjek ne zna, a neće nikad ni saznati. Jer je za svako pitanje spremna nova laž i lažno opravdanje samo da bi se sačuvala vlastita koža Fikreta Abdića i njegove porodice. Ako sam bio, a bio sam toliko odan Fikretu Abdiću, zašto me isti poslije svega predao ili bolje rečeno prodao hrvatskoj policiji u Rijeci ? Nakon čega sam isporučen u BiH gdje sam odslužio kaznu zatvora. A za to vrijeme ni on ni njegovi poslušnici nisu ni upitali kako živi moja porodica. Je li ovo način kako se Fikrete obračunavaš sa svojim poslušnicima samo da tebi i tvojoj porodici bude dobro ?

Nakon svega što se dešavalo mogu reći da sam prevaren, a tako isto svi oni koji su slijedili ili još koračaju za Fikretom. Ja sam hvala Bogu progledao i nadam se da nije kasno, a mnogi koji nisu neka budu sigurni da će se kajati. Puno je tajnih koje će u vrlo kratkom vremenu izaći na vidjelo jer se prevara i lažne obmane ne mogu sakriti tako je određeno.

IZVOR: glaskladuse.com

Related posts