Radnici iz Cazina iznenadili kolegu: Položio vozački, pred firmom ga dočekao auto

Rekli smo mu ako se vrati na posao sa položenim vozačkim ispitom da imamo nešto za njega, kaže Edis Tahirović.

Uposlenici firme HH-INOX iz Cazina iznenadili su cijelu BiH kada su prije nekoliko dana kolegi s posla, Jasminu Dizdareviću, kupili automobil kako bi mu čestitali na uspješno položenom vozačkom ispitu. Na putu do posla, Jasmin nije mogao ni zamisliti da će ga ispred firme dočekati ključevi crvenog yuge.

Registrirali yugu

Uz iznenađenje na četiri točka, koje je itekako izmamilo osmijeh na Jasminovom licu, kolege su za njega i registrirali automobil kako bi bez brige mogao prelaziti prve kilometre.

– Željeli smo mu prirediti nešto čega će se uvijek sjećati. Nismo odmah na početku znali šta bi to moglo biti, ali brzo smo došli na ideju da mu kupimo automobil u skladu sa našim mogućnostima. Rekli smo mu ako se vrati na posao sa položenim vozačkim ispitom da imamo nešto za njega, i tako ga je dočekao yugo – ispričao je za Faktor Edis Tahirović, Jasminov kolega.
Jasmin u ovoj cazinskoj firmi, koja se bavi uvozom, obradom i montažom inox materijala, radi skoro tri godine. Kako nam je rekao Tahirović, svi uposlenici su mladi ljudi, pozitivnih razmišljanja, zbog čega u firmi uvijek vlada ugodna atmosfera.

Složan kolektiv

– Kada ne možemo priuštiti neko iznenađenje za kolege, uvijek gledamo da na bilo koji nači obilježimo svaki događaj koji nekome nešto znači. Od početka zajedničkog rada imamo dobre odnose. Svakodnevno se trudimo jedni drugima uljepšati dan – istaknuo je Tahirović.

Kolektiv ove firme brzo je postao izuzetno popularan na društvenim mrežama. Nisu očekivali da će njihovo iznenađenje privući pažnju javnosti, jer, kako kažu, ovakva djela bi trebala biti prisutna među svim poslovnim kolegama koji provode više vremena zajedno nego s porodicom. Dok Jasmin uživa u svom novom vozilu, za mlade radnike iz Cazina svi imaju samo riječi hvale za ovakav velikodušan i nesebičan čin.

(DŽ. Čolak/Faktor.ba)

Related posts