Prvi strijelac bh. prvenstva: Ajax, Anderlecht, Genk i Standard žele Ključanina Elvira Koljića

Napadač Krupe Elvir Koljić na meti je poznatih evropskih klubova, a to su Ajax, Anderlecht, Genk i Standard.

Krupa je od ove sezone novi bh. premijerligaš i u sedam odigranih kola je zabilježila zapažene rezultate. Ogromne zasluge za to pripadaju napadaču Elviru Koljiću, koji je prvi strijelac lige sa sedam postignutih golova u sedam odigranih kola. Njegov tim je upisao tri pobjede, dva remija,i dva poraza, a reprezentativnu pauzu je dočekala na četvrtom mjestu sa 11 bodova.

Koljić je nastupio u svakoj utakmici Krupe ove sezone. Na otvaranju prvenstva je donio bod svojoj ekipi pogotkom iz penala protiv Mladosti DK. Drugo kolo je donijelo gostovanje kod Metalleghea, a u pobjedi Krupe 2:0 Koljić je postigao prvi gol. Sjajni napadač je nastavio terorisati protivničke odbrane, pa je u 3. kolu postigao dva gola protiv Radnika u remiju 2:2. Koljić je bio strijelac jednog pogotka u utakmici u kojoj je Sarajevo pobijedilo Krupu na Koševu rezultatom 3:2.

Nova dva gola Koljić je postigao u historijskoj pobjedi Krupe protiv Olimpica u 5. kolu rezultatom 2:0. Na utakmicama protiv Širokog Brijega i Slobode nije pogađao.

Koljić ima 21 godinu, a njegova trenutna tržišna vrijednost se prema podacima Transfermarkta procjenjuje na 175.000 eura. Ugovor za Krupu ga veže do 30. juna 2017. godine. Ranije je Koljić nastupao za banjalučaki Borac, Triglav i Ključ.

klix.ba

Related posts