Prvi dječiji radijski festival „Igrajmo se pjesmama“ počinje u petak na Gradskom trgu u Bihaću

Veliki muzički događaj, koji u povodu 50 godina Radio Bihaća organiziraju RTV Bihać i muzička produkcija „Heart music“, održat će se u petak, 08 jula na Gradskom trgu u Bihaću s početkom u 20,00 sati.

Nastupit će 40 izvodjača sa područja svih općina Unsko-sanskog sa 28 autorskih kompozicija, dječijih pjesama, koje će po prvi put biti prezentirane/izvedene u javnosti.

Među izvođačima koje je stručni žiri odabrao na audicijama proteklih mjeseci vlada nestrpljenje pred veliki muzički dječiji spektakl na koji se očekuje dolazak građana sa područja cijelog kantona. U promociju ovog događaja uključeni su svi mediji koji djeluju na ovim prostorima te i ovog momenta se može glasati za učesnike pa putem telefonskih linija podržite svoje favorite a oni najbolji po ocjeni publike, stručnog žirija i televotinga biće nagrađeni.

Organizatori RTV Bihać i muzička produkcija „Heart music“ ovim projektom žele vratiti djecu osnovnoškolskog uzrasta u svijet dječijih pjesama te afirmirati domaće kompozitore. Cilj je već ispunjen a realizacija finalne večeri Prvog radijskog dječijeg festivala je kruna višemjesečnog rada ekipe entuzijasta i profesionalaca sa preko 500 djece prijavljenih na audicije u svim općinama Unsko-sanskog kantona.

Vidimo se u petak, 08 jula na Gradskom trgu u Bihaću !!!

Related posts