Prva objavljivala seksi selfieje: Kraljica MySpacea umrla u 35. godini

Kraljica MySpacea Christine Dolce preminula je s 35 godina, nakon što joj je otkazala jetra zbog prekomjernog konzumiranja alkohola.

Djevojka koja je svoju slavu na toj društvenoj mreži pretvorila u unosan posao s Playboyem u bolnici se nalazila od decembra prošle godine, a preminula je 6. februara okružena članovima porodice i prijateljima.

Fotogenična zvijezda proslavila se seksi selfiejima u vrijeme kad niko nije znao za njih, a 2006. godine Vanity Fair proglasio ju je kraljicom MySpacea. U to je vrijeme ona imala gotovo 800.000 “prijatelja” na toj društvenoj mreži, među kojima su bili Nine Inch Nails i Dave Navarro, bivši muž Carmen Electre.

Ubrzo je pokrenula svoju liniju odjeće Destroyed Denim, a njeni fanovi nazivali su se Camp ForBiddeN.

“Pretvaramo je u brend”, rekao je njen tadašnji menadžer Keith Ruby za Vanity Fair. Na vrhuncu slave snimila je provokativni editorijal za Playboy.

“Oduvijek sam se divila Playboyu, editorijal koji sam snimila je malo oštriji i mračniji. Nešto poput filma Sleepy Hollow”, opisala je za AskMen 2008.

Godinu dana kasnije pojavila se u video igrici Def Jam: Icon. Sudeći po njenom profilu na stranici Model Mayhem, otada je živjela u Huntington Beachu na Kaliforniji te se bavila manekenstvom, šminkanjem, glumom i dizajnom.

Related posts