Promijenite navike: Mali jutarnji rituali zbog kojih ćete biti sretniji

Svi ste čuli za poznatu izreku – po jutru se dan poznaje, ali niste ni svjesni koliko je zapravo tačna.

Znamo da nije jednostavno ustati rano, naročito ponedjeljkom, ali uz pomoć ovih pet rituala bit će vam mnogo lakše.

1. Udahnite zrak

Ujutro, nakon spavanja, otvorite sve prozore, stanite pored jednog i duboko dišite 10 minuta. Potrudite se da se osjećate zdravo i sretno. Ukoliko jutro započnete s pozitivnim stavom, bit ćete otporniji na negativnu energiju koja vas očekuje.

2. Istegnite se

Nagli pokreti nakon spavanja mogu izazvati probleme, jer je tijelo malo sporije odmah nakon buđenja. Da vam se to ne bi dogodilo, obavezno napravite nekoliko vježbi za istezanje. Ako ne znate nijednu, potražite savjete na internetu.

3. Toplo-hladan tuš

Skoknite pod tuš i tuširajte se naizmjenično toplom i hladnom vodom. To će poboljšati vašu cirkulaciju i napunit će vas energijom, piše DivianArts.

4. Doručak pa kafa

Možda su cigareta i kafa vaš jutarnji ritual, ali ne bi trebalo da ih konzumirate na prazan stomak. Svima je poznato koliko je važan doručak, jer nam je on podloga za cijeli dan. Doručkujte u miru i bez žurbe. Žitarice i voće će vam obezbijediti energiju.

5. Planirajte

Najviše problema ujutro ljudi imaju zbog loše isplaniranog vremena. Čitav jutarnji stres proizilazi iz kašnjenja i žurbe, a to ćete izbjeći tako što ćete napraviti raspored planova navečer pred spavanje. Držite se ove navike jer će vam pomoći da budete odmorniji i raspoloženiji.

(Faktor.ba)

Related posts