Program obilježavanja 24. godišnjice formiranja 5. korpusa Armije BiH

U povodu obilježavanja 24. godišnjice od formiranja Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine i ove godine biće priređen bogat program. Kako je na prvoj sjednici Organizacionog odbora predloženo obilježavanje je počelo 8. oktobra promocijom knjige Saveza patriotske lige, a završiti  će 21. oktobra, na dan kada je prije 24. godine i formiran Peti korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine.

I ove godine u svim osnovnim i srednjim školama bit će održan čas historije, koji će biti popraćen brošurom o Petom korpusu. Od ostalih sadržaja vrijedi izdvojiti revijalnu utakmicu košarke u kolicima, promociju knjige „Grabež“ Mirsada Selmanovića, ratnog načelnika Štaba Petog korpusa, tradicionalni prijem zvanica, odavanje počasti u svim općinama najboljim sinovima Bosne i Hercegovine, te svečana akademija. Podršku obilježavanju ovog značajnog datuma iz bliže historije u ime Vlade Unsko – sanskog kantona dao je i premijer Husein Rošić.

Jedan od prijedloga bio je da se svečana akademija svake godine obilježava u drugoj općini, te će se na narednoj sjednici znati koja će općina biti domaćin. Do slijedeće sjednice znaće se i slogan ovogodišnjeg obilježavanja godišnjice najslavnijeg korpusa.

jhtzjzukzku

 

Related posts