Priznala da je podvodila djevojke: Ceci dvije godine uvjetne kazne

Melisa Šehović zvana Ceca danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđena na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine jer je okrivljena da je u dogovoru sa Samirom Kurtovićem organizirala grupu od desetak djevojaka sa kojima je i sama pružala seksualne usluge na području KS.

Kazna zatvora koja joj je izrečena neće biti izvršena ukoliko u roku od pet godina ne počini novo krivično djelo. Ova odluka donesena je nakon što je Sudsko vijeće na čelu sa Jasenkom Ružićem prihvatilo sporazum o priznanju krivnje koji je Šehović sklopila sa Tužilaštvom.

– Optužena je kriva jer je organizirala pružanje seksualnih usluga i sama ih pružala i to tako što je na to nagovarala djevojke koje je poznavala koristeći činjenicu da su slabog imovnog stanja te im je govorila kako će tako lako i brzo zaraditi veću količinu novca. Također je koristila i psihičku labilnost nekih od njih, naročito maloljetnica, kako bi ih ubjedila na učestvuju u svemu. Djevojke je dovodila na dogovorene lokacija po pozivu Samira Kurtovića i to u hotele, kuće ili privatne vile. Pri tome su za sat vremena seksualnih usluga naplaćivali najmanje 200 KM, a oboje su za sebe odvajali po 100 KM – kazao je Ružić.

Senad Osmić, postupajući tužitelj u ovom slučaju, prije izricanja same sankcije u sudski spis je uložio i kopije materijalnih dokaza, a pojašanjavajući odluku o nagodbi sa optuženom i blagu sankciju kazao je kako je Šehović sa Tužilaštvom sarađivala od provg dana odnosno od njenog hapšenja.

(E.F./Faktor.ba)

Related posts