Za danas vam predlažemo da napravite pileće pljeskavice sa majonezom. Za ovaj ručak vam neće biti potrebno mnogo namirnica, a rezultati će vas oduševiti.
Potrebni sastojci za pljeskavice: jaje, ¼ šolja majoneze, kašika pesta od bosiljka, kašičica bijelog luka u prahu, šolja prezle, 1/3 šolje sitno nasjeckanog luka, 3 šolje skuhane, sitno nasjeckane piletine, kašika maslinovog ulja.
Postupak pripreme:
1. Sve sastojke za pljeskavice stavite u dublju posudu i miješajte ih dok se u potpunosti ne sjedine.
2. Od dobijene smjese rukama oblikujte pljeskavice i pržite ih na zagrijanom maslinovom ulju. Po tri minute sa svake strane bit će sasvim dovoljno pošto je meso termički obrađeno.
3. Poslužite uz majonezu koji ste jednostavno pomiješali s bijelim lukom i korijanderom.
(Faktor.ba)