Prijatelji u šoku: “Oživjela” Facebook stranica nestalog Amerikanca

Rodbina i poznanici nestalog Amerikanca su zabrinuti, jer je iznenada njegova stranica “oživjela”, a niko ga nije vidio više od mjesec dana.

Charlie Carver i njegova djevojka Kala Brown nestali su iz Andersona, grada u Južnoj Karolini, još 31. augusta i od tada niko ih nije vidio.

Iznenada na Carverovoj Facebook stranici se pojavila objava, da se oženio svojom djevojkom Kalom.

Par je ostavio u Andersonu sve svoje lične stvari. Karla je ostavila i kontaktna sočiva i automobil koji je uredno ostao parkiran na parkingu. Jedina stvar koja je nestala s njima bio je Carverov laptop i njegov automobil, koji policija još uvek nije pronašla

Odmah su prijatelji pomislili da je njegov račun hakiran, jer se u objavama pojavljuju likovi poput Jokera iz Batmana i slike koje ukazuju na Noć vještica, te objave o novinskim pričama o nestalom paru.

Prijateljica, Jessica Lee, je rekla za BBC da je prvobitno bila optimistična kad je čula da se na Carverovom profilu pojavila objava. Međutim danas vjeruje da je stranica hakirana.

– Haker je počeo dijeliti naše statuse i izvještaje nestalih lica – dodala je Jessica.

Ona smatra da se onak ko je to učinio ruga porodici i prijateljima.

– Kala i ja smo skupa odrasle, ona je moja porodica, zbog svega ovoga mi je jako teško – rekla je Jessica, koja dodaje da se Kala nikad ne bi odlučila ponašati na ovakav način, ostaviti rodbinu i prijatelje u brizi.

Policajac Mike Aikens rekao je da lokalna policijska stanica u Andersonu stalno prikuplja izvještaje o nestalom paru.

– Svakodnevno nam pristižu telefonski pozivi ljudi koji pitaju za nestali par. Od jutros ih je bilo troje – rekao je Aikens.

Uprkos tome, on je rekao da ne znaju mjesto gdje bi se par mogao nalaziti. Policajac Aikens je dodao da je policija pokrenula istragu o IP adresi koja se koristi za objave koje stižu od Carvera.

Zamolio je javnost da i dalje šalje sve informacije koje bi mogle dovesti do vijesti o nestalom paru.

– Mi samo želimo biti sigurni da su oni dobro – rekao je policajac Aikens.

(Faktor.ba)

Related posts