Preporuke za bivše, ali i strastvene pušače: Pet namirnica koje će očistiti tijelo od nikotina

Svi smo itekako svjesni negativnog učinka cigareta i nikotina na organizam. Ako ste prestali pušiti ili ste pak strastveni pušač, najbrži način da tijelo očistite od štetnih supstanci je uz pomoć svježih i ukusnih namirnica.

Evo kojih to pet predlažu ljekari:

ZELENI ČAJ I VITAMINSKA VODA

Pušenjem tijelo gubi prijeko potrebnu tekućinu, pa organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine vode, vitaminske ili zelenog čaja ispirate nikotin i pomažete tijelu da se očisti.

KIVI I LIMUN

Osim vode, pušenje iz tijela izbacuje i vitamine A, C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakcila. Kako bi nadoknadili izgubljene vitamine u svakodnevni jelovnik uvrstite barem jedan kivi ili pak svako jutro popijte čašu limunade.

ŠPINAT I BROKULA

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tijela, ali isto tako pomaže tijelu da se riješi nikotina. Osim u obliku tableta, folnu kiselinu, ali i vitamine možete pronaći u špinatu. Brokula je prepuna vitamina C i B5 koji se pojačano gubi pušenjem.

SVJEŽA MRKVA

Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suhom. Želite li se riješiti ove ružne nuspojave pušenja, jedite što više mrkve. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tijela. Mrkvu iscijedite u sokovniku pomiješanu s jabukom i limunom ili je naribajte u salatu.

SOK OD NARANDŽE

Ovaj osvježavajući napitak hidratizira tijelo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscijedite dvije narandže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

(Faktor.ba)

Related posts