Preminula prostitutka u Tuzli bila zaražena HIV-om

Nakon što je otkriveno da je preminula prostitutka sa Petlje Šićki Brod bila zaražena HIV-om, u Tuzli je zavladala panika. Djevojka je bila registrovani narkoman, a u blizini petlje Šićki Brod u ulazu u Tuzlu radila je kao “prodavačica ljubavi”.

Ona je umrla početkom maja, a ovaj slučaj je tek sada procurio u javnost. Policiju je nazvala vlasnica kuće u kojoj je stanovala djevojka. Kuća se nalazi u blizini petlje Šićki Brod, a vlasnica je našla tijelo žene u besvjesnom stanju i pozvala policiju, pišu Nezavisne novine.

“Sedmog maja vlasnica je nazvala Službu hitne medicinske pomoći i prijavila da se žena koja je tu stanovala nalazi u besvjesnom stanju. Nakon što je Hitna odvezla ženu na UKC, dan poslije je preminula. Sačinjen je izvještaj i dalje aktivnosti je preuzelo Kantonalno tužilaštvo Tuzla”, kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Žena je bila zaražena HIV-om, hepatitisom C, najgorim oblikom, a imala je i cirozu jetre. Petlja Šićki Brod je opšte poznato mjesto gdje se vrši ilegalna prostitucija jer se radi o izuzetno prometnoj saobraćajnici. U blizini petlje se nalazi stari i napušteni objekat gdje su žene često u nehigijenskim uslovima prodavale svoje tijelo.

U septembru 2014. godine Nihad Duraković (54) iz Tuzle uhapšen je zbog sumnje da je podvodio žene na prostituciju i nabavljao drogu.

Duraković je u blizini petlje Šićki Brod na zapadnom ulazu u Tuzlu navodio tri žene na prostituciju, a jedna od njih je bila i njegova nevjenčana supruga. Tuzlanski slučaj mrtve prostitutke podsjeća na slučaj ukrajinske prostitutke Elene Popik (21), koja je u Mostaru, od posljedica side, sifilisa i hepatitisa, preminula u novembru 2004. godine.

Related posts