Precijenili ili potcijenili ljubav: Ovo je najskuplje holivudsko zaručničko prstenje

Kada je bogatašica Paris Hilton rekla “da” svom grčkom imenjaku, bivšem zaručniku Parisu Latsisu, vjerovatno je bila zaslijepljena prstenom od čak 24 karata

Poznate holivudske dame nerijetko se takmiče u tome koja će pokazati veći i skuplji zaručnički prsten. Neke od njih su prave sretnice, jer njihovi partneri su iskeširali cijelo bogatstvo kako bi njihove izabranice nosile skupocjeni komad nakita.

Glumac Ryan Reynolds izdvojio je dva i po miliona dolara za prsten od dvanaest karata klasičnog dizajna. Njegova supruga, glumica Blake Lively, sigurno je bila presretna, a kakav će poklon dobiti nakon rođenja njihovog prvog djeteta, ostaje da vidimo uskoro.

Pjevačica Mariah Carey jedna je od onih žena koje zaista vole raskoš, pa zna nekad i da pretjeruje. Slava, bogatstvo i dekolte – sve joj je uvijek veliko, pa i ne čudi da je njen bivši suprug Nick Cannon svojevremeno duboko posegnuo u džep, kako bi svoju dragu iznenadio prstenom od sedamnaest karata, s ružičastim dijamantom. Prsten je također koštao dva i po miliona dolara.

I nekadašnji predsjednik SAD-a, John Kennedy, bio je pravi gospodin kada je riječ o poklonima. Suprugu Jackie zaručio je prstenom jedinstvenog oblika s fascinantnom kombinacijom smaragda i dijamanata, koji je koštao 2.6 miliona dolara.

Vanessa Bryant bila je uz supruga, košarkaša Kobea Bryanta, i za vrijeme optužbi za silovanje sa kojima se suočavao, i svih ostalih uspona i padova u njegovoj karijeri. Zato i ne čudi što ju je Bryant iznenadio skupocjenim prstenom od četiri miliona dolara.

Kada je riječ o prstenu kojim je princ Rainier III od Monaka zaručio glumicu Grace Kelly, birao je samo najbolje za svoju dragu, koja je zbog njega odustala od holivudske karijere.

Dijamanti i rubini, koje je za buduću princezu pripremio „Cartier“, nešto je čemu bi rijetko koja žena odoljela, a prsten je koštao nevjerovatnih 4.6 miliona dolara.

Iako je pjevačica Jennifer Lopez često naglašavala kao je ona „djevojka iz susjedstva“, to je očigledno zaboravila kada je riječ o 4.1 miliona dolara vrijedanom prstenu, koji joj je poklonio bivši suprug Marc Anthony.

Kada je bogatašica Paris Hilton rekla „da“ svom grčkom imenjaku, bivšem zaručniku Parisu Latsisu, vjerovatno je bila zaslijepljena prstenom od čak 24 karata. Ipak, njih dvoje pred oltar nikada nisu stali, jer je veza pukla nakon samo četiri mjeseca. Da li mu je možda vratila 4.7 miliona dolara vrijedan prsten.

Ni Jay Z-ju ništa nije bilo preskupo kada je o njegovoj supruzi Beyonce riječ. Osamnaestkaratni prsten s pravokutnim kamenom, koji je koštao pet miliona dolara, zablistao je na ruci lijepe pjevačice, a njihov brak traje i danas.

Kanye West izdvojio je čak osam miliona dolara za zaručnički prsten svoje Kim. Četrnaestokaratni ukras starleta i dan-danas nosi.

Međutim, ljubavnici starog kova bili su spremni mnogo više potrošiti nego današnji. Legendarna glumica Elizabeth Taylor najviše od svega voljela je nakit i muškarce. Udavala se čak osam puta, a svi njeni muškarci iznenadili su je nevjerovatno vrijednim komadima nakita. Ipak, Richard Burton, za kojeg se udala dva puta, bio je na tronu kada je riječ o poklonima. Poklonio joj je 8.8 miliona dolara vrijedan prsten, od nevjerovatnih 31,19 karata.

(Faktor.ba)

Related posts