Poznata imena Hrvata koji su se tukli u Beogradu

U žestokom navijačkom obračunu na utakmici Partizan – Crvena zvezda u srijedu u Beogradu sudjelovala su najmanje šestorica Hrvata, kao i Bugari, Rusi i Grci.

Zagrebački Jutarnji list objavio je imena šestorice Splićana koji su sudjelovali u neredima i međusobnom obračunu navijača Partizana Grobara.

Najteže je prošao 26-godišnji Ante Firić, čiju su osobnu iskaznicu na Facebooku objavili Grobari. On je zbrinut na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu s kontuzijom glave, nagnječenjem mozga i ozljedom šake. Demantovano je da je uboden nožem u leđa i reanimiran, kako su ranije javljali mediji.

Jutarnji, također, navodi da hrvatski državljani nisu članovi Torcide niti su povezani s drugim hrvatskim navijačkim skupinama. Oni se dovode u vezu određenim krugovima iz krim-miljea, a srbijanski mediji sumnjaju da su unajmljeni.

Prema pisanju istogg lista riječ je o Ivanu Miškoviću, Stjepanu Mihoviloviću, Hrvoju Bakoviću, Jakovu Podrugu, Anti Firiću i Damiru Tovaroviću. Svi oni sudjelovali su u žestokom frakcijskom sukobu navijača Partizana na stadionu tokom utakmice.

Obračun na stadionu Partizana počeo je u 16. minuti najvećeg srpskog derbija kada je veća grupa huligana na južnoj tribini stadiona zasula bakljama drugu skupinu navijača, a potom su krenuli u napad.

Srpski mediji tvrde kako je riječ o borbi za prevlast među navijačkim skupinama Partizana te da je u napadu jedne grupe navijača na drugu sudjelovalo oko 80 huligana. Da je sve bilo pomno organizovano vidi se i po tome da su napadači oko ruke imali bijele vezice radi raspoznavanja.

Na snimkama se vidi kako za to vrijeme pripadnici srpske žandarmerije sve to više-manje mirno posmatraju s atletske staze bez ikakva miješanja. Tek nakon otprilike 10 minuta sukoba na tribinama umiješala se i policija.

MUP Srbije potvrdio je da je nakon nereda na stadionu uhićeno 26 osoba, među kojima su i strani državljani.

Related posts