Poziv biračima sa područja grada Bihaća da izvrše uvid i provjeru ličnih podataka

Pozivaju se svi redovni birači sa područja grada Bihaća i svi birači u statusu raseljenih lica da izvrše uvid i provjeru ličnih podataka u Privremenom izvodu iz Centralnog biračkog spiska, a kojeg je prema Planu izlaganja sačinila Gradska izborna komisija.
Poziv biračima sa područja grada Bihaća da izvrše uvid i provjeru ličnih podataka

Privremeni izvod iz Centralnog biračkog spiska bit će izložen javnosti na uvid u prostorijama mjesnih zajednica u periodu od 06. 06. 2016. godine do 01. 07. 2016. godine.

Zbog sadržine privremenog izvoda iz Centralnog biračkog spiska, njegovo izlaganje javnosti na uvid značajno je kako bi:

svi redovni birači imali pristup podacima koji su sadržani u izvodu i mogli provjeriti njihovu tačnost, odnosno kod ORGANA NADLEŽNOG ZA VOĐENJE ličnih podataka, blagovremeno zatražiti ispravku onih podataka za koje su utvrdili da nisu tačni (ime, prezime, adresa, datum rođenja, JMBG,…);
birači koji imaju status raseljenog lica mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka KOD NADLEŽNOG ORGANA i opredijeliti se za biračku opciju (općina, odnosno mjesto glasanja i način glasanja-lično ili u odsustvu).

Privremeni izvod iz Centralnog biračkog spiska za raseljena lica nalazi se u Centru za birački spisak u zgradi grada Bihaća.

Ukoliko iskoristite svoje pravo i provjerite svoje podatke u Privremenom izvodu iz Centralnog biračkog spiska i uvjerite se da su potpuni i tačni, vaše glasanje na lokalnim izborima 02. 10. 2016. godine neće biti dovedeno u pitanje.

Radi navedenog iskoristite priliku i odazovite se na ovaj poziv.

Related posts