Potpisan Ugovor za izgradnju urgentno-hemodijaliznog centara

U kabinetu direktora Doma zdravlja Cazin Murisa dr. Halkica, potpisan ugovor za izgradnju Urgentno-hemodijaliznog centra sa predstavnicima VDT konzorcija Malika Mahmutovica.

“Mi smo potpisali ove Ugovore danas o izgradnji hemodijaliznog centra unutar prostora postojeceg Doma zdravlja Cazin, gdje ce sluziti na korist gradana opcine Cazin, ali i ostalih opcina. Zadovoljni smo sto smo od strane Doma zdravlja Cazin izabrani kao najpovoljniji izvodaci ovog veoma znacajnog projekta za samo zdravlja stanovnika kako opcine Cazin, tako i Unsko-sanskog kantona”, istaknuo je Mehmed Mahmutovic, jedan od predstavnika VDT konzorcija

“ZU Dom zdravlja Cazin je i ovaj put pokazao svoju spremnost i opredjeljenost da gradanima opcine Cazin, a i susjednih opcina ponudi sto kvalitetniju, pristupacniju i efikasniju zdravstvenu zastitu. Izgradnjom novog, savremenog Urgentnog i hemodijaliznog centra stvorit ce se pretpostavke za pruzanje novi vrsta zdravstvenih usluga. U veoma blisko vrijeme cemo omogucit pacijentima, prvenstveno sa podrucja opcine Cazin usluge dijalize koje su ostvarivali u Kantonalnoj bolnici “dr. Irfan Ljubijankic” u Bihacu da ostvaruju u Domu zdravlja Cazin. Takode ovim projektom je planirano da se u centru dijaliziraju i pacijenti iz susjednih opcina Buzim i Velika Kladusa. Naravno kad je u pitanju Urgentni centar da ce paleta zdravstvenih usluga biti prosirena u smislu formiranja mobilnog tima Hitne medicinske pomoci koji ce biti u poziciji da izlazi na teren na poziv gradana. Sa direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja, Alminom dr. Handanagicem, smo vec obavili odredene razgovore u cilju priznavanja tih timova, te smo dobili cvrsto obecanje da ce se u narednom periodu raditi na tom planu. Bitno je istaknuti da ce prva faza gradevinskih radova poceti za nekoliko dana, a planiran zavrsetak kompletnog projekta ocekuje se za 4 mjeseca. Vrijednost ukupnog projekta je oko 3 miliona KM, vecinu sredstava ce obezbijediti Dom zdravlja Cazin. Ocekujemo da ce Vlada USK-a realizirati odluku Skupstine u smislu finansijske pomoci u realizaciji ovog projekta. Moram naglasiti da ce se uporedo sa izvodenjem radova ici i sa nabavkom potrebne medicinske opreme i edukacije kadra.” rekao je ovom prilikom direktor Doma zdravlja Cazin, Muris dr. Halkic.

Related posts